Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dijous, 25 d’octubre del 2012

POLLASTRE AMB POMA I SALSA DE CANYELLA (POLLASTRE DE TARDOR)


Aquest plat no es de collita propia, el vaig veure l'altre dia al programa cuines de tv3 i vaig pensar que no s'hem podia escapar! Aquí el teniu tret d'algun petitet canvi que jo he fet per adaptar-lo al gust de casa.

Ingredients:

2 pechuges de pollastre tallades a tires o a filets, es indiferents, un dia de cada manera...
2 cebes petites
4 alls
1 raig de conyac
1 vas de caldo de pollastre
1 fulla de llorer
1/2 cullerada de postres de canyella
2 pomes petites
1 nou de mantega
sal
pebre
farina
oli

1.Salarem les pechuges i tot seguit les enfarinem. En una caçola i posem 1/2 dit d'oli i quan sigui calent marcarem la carn, quan sigui cuita la retirem de la caçola.

2.En aquest oli i sogreguirem les cebes tallades a juliana i els alls a foc suau. Quan sigui cuita afeguirem la carn, el raig de conyac i pujarem el foc per a que redueixi l'alchol. Al minut mes o menys i tirarem el caldo la fulla de llorer i la punta de canyella deixarem el foc a la meitat i deixarem fer un xup xup uns 10 minuts.

3.De mentres pelarem les pomes i les tallarem a dauets. Passat el temps treurem les pechuges, els alls i el llorer i amb la salsa restant la passarem per la batedora electrica, l'afeguim un altre cop a la caçola i tirarem la nou de mantega per a que lligui una mica la salsa i rectificarem de sal i pebre, per sobre i tirarem la poma i les tires de carn ho deixarem coure 5 minuts mes i ja tenim un plat de tardor i molt bo!!!



Bon profit a tots!!!

1 comentari:

  1. La maçana m'encanta per fer les salses.....Queden tan suaus.....A més, amb el pollastre hi diu molt.
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina