Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dijous, 8 de novembre de 2012

RISOTTO DE CARABASSÓ





Desprès d’uns quants dies sense publicar cap entrada ja era hora!! Tot i que a casa s’han fet panellets no hem va donar temps d’escriure i publicar l’entada així que els panellets de casa no veuran la llum virtual fins l’any que be. Juntament amb el poc temps que he tingut i he d’afegir el super refredat que he agafat i que m’ha deixat ben xafada i que nomes m’ha deixat forces per anar del llit al sofà, desprès de tot aquest rollo us deixo amb aquesta recepta antiga que tenia per publicar!
 

Aquesta també va ser una recepta elaborada per a la recepta del 15, però com que feia poc havien tingut com a ingredient l’arròs la vaig desestimar per a presentar però la vaig guardar perquè aquí sempre pot fer servei a alguna persona i perquè no dir-ho un arròs gens de carregós i molt bo!

Ingredients: (per a 2 persones)

200gr d’arròs
300gr de carabassó
1 ceba mitjana
50ml vi 
100ml llet
600ml de caldo suau de verdures
oli 
formatge parmesà

1.Pelarem i picarem la ceba i rallarem el carabassó amb la seva pell. En una paella i posarem la cullera d'oli i sofregirem la seva una mica, llavors afegim el carabassó i deixem que es sofregeixi tot junt una estona fins que el carabassó sigui cuit.

2.
2.Afeguirem l’arròs i el barrejarem amb el sofregit fins que agafi un color perlat. Hi afegirem el vi i deixarem que redueixi a foc fort.

3.Un cop reduït el vi i afegirem la llet en dos vegades deixant que l’arròs se’l begui i tot això a foc mig.

4.Anar afegint el caldo de mica en mica i no n’afegirem mes fins que no s’hagi begut tot l’anterior. Aquest procés tardarà uns 20-25 minuts.

5.Quan l’arròs sigui al punt i amb un punt de cremositat i afegirem el formatge i ho barrejarem ven barrejat, ho emplatarem i ens ho menjarem ben calent.

Bon profit a tots!!

4 comentaris:

  1. A mi el Risotto m'agrada molt! Aquest, amb carabassó, té una pinta genial!!!Ha de ser tan suau......
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Ale!! quin risotto més original! no n'havia vist mai de carbassó!
    També ens agraden molt a nosaltres!
    De fet en fem tot sovint i n'estem a punt de publicar un al blog!
    ptns!!

    ResponElimina
  3. Genial!! i a més, amb quina pinta més bona :)

    Me'n passes un platet?? Que els meus amos no em deixen !!

    Miauu

    ResponElimina
  4. Quina pinta!!! tinc ganes de fer un risotto, a veure si m'anime!

    Petons

    ResponElimina