Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimecres, 30 de gener del 2013

COULANT DE TURRÓ




Continuem amb els plats Nadalencs. Avui us ensenyo els postres que vaig fer, uns coulants de turró. En aquest postres hi tenen a veure 2 persones, la Patricia la meva cosina, la qual em va despertar les ganes per preparar uns coulants de xocolata divins i que les dos no vam parar fins que van sortir. I l’altra la Laura que parlant profundament de cuina i de postres li vaig dir que no tenia ni idea de que fer de postres per Nadal i llavors va sortir l’idea del coulants de torro i al final així va ser!! Així que aquest va per elles dos!!

Ingredients: (per a 6 unitats)

200gr de turró de Xixona
90gr de farina
75gr de sucre
30gr de mantega

1.En una paella torrarem la farina per a que no sigui crua uns 3-4 minuts, fins que canvií de color.

2.Esmicolarem el turró, i desfarem la mantega al microones uns 10 segons.

3.Posarem tots els ingredients dins un bol i ho batrem amb la batedora elèctrica fins que sigui una pasta homogènia.

4.Previament agafarem unes flameres petites i les haurem untat amb mantega i espolvorejat amb farina.

5.Repartirem la pasta dins els motlles, els taparem amb un tros de plàstic film i les deixarem al congelador fins al moment de coure. Aquest pas de congelació crec que es indispensable per a que quedi el cor del coulant líquid.

6.Quan els vulguem coure els retirarem ½ hora abans del congelador.

7.Prescalfarem el forn a 180º, i quan sigui calent traurem el film que tapava els coulants i els enfornarem uns 12 minuts. Cada forn es un mon i jo per a aconseguir uns coulants perfectes vaig arribar a fer fins a 5 probes. Al vostre forn poder seran 10 minuts o poder 13 així que ja sabeu a vigilar.

8.Els retirem del forn, deixarem que refredin un parell de minuts i amb molta cura desemmotllarem amb la ma molt ràpidament i els servirem en un plat decorat amb una mica de xocolata desfeta o unes ametlles torrades.


Bon profit a tots!!!

1 comentari: