Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dijous, 7 de febrer del 2013

COCA DE LLARDONS





“El dijous llarder botifarra, botifarra el dijous llarder botifarra menjaré”

Avui es dijous gras, iniciem el carnaval, una setmana de disbauxa  justament abans de la Quaresma. Aquest dia antigament es menjava botifarra d’ou, coca de llardons i truites de tot tipus, per com tot aquestes cosetes que ens fan sentir arrelats a la nostra terra es van perdent i això sempre fa una mica de pena. Per això us deixo la coca de llardons per a poder celebrar el primer dia del carnaval i així recuperar una mica les nostres tradicions!!

Ingredients:

2 lamines de pasta de full
150gr de llardons de bona qualitat
1 ou
un bon grapat de pinyons
sucre abundant

1.Triturarem els llardons amb la picadora. Ami m’agrada no trobar-los gaire, però com que això va a gustos si els voleu mes grossets els talleu amb el ganivet.

2.Extendrem un polsim de farina sobre el marbre de la cuina i sobre i posarem una de les lamines de pasta de full, per sobre estendrem la pasta dels llardons i taparem amb l’altra lamina de pasta de full.

3.Agafarem el corró i anirem estirant la pasta de full amb gracia per a que ens vagui quedant de la mateixa forma, a la meitat d’estirar la girarem amb cura tornant a tirar una mica de farina sobre el marbre i tornarem a estirar-la fins que ens quedi molt fina he igual, a mi m’ha quedat un quadrat molt gran i he fet dos coques. Amb una forquilla marcarem una mica les bores per a que es tanquin. Pre escalfarem el forn a 180ºC opció dalt i baix.

4.Posarem una mica de paper de forn a la safata i amb cura i posarem la coca a sobre, batrem l’ou i pintarem la coca amb l’ou batut, per sobre i tirarem pinyons i finalment sucre abundant així farà una crosta i aquí tota la gracia de la coca, el sucre barrejat amb el llardó.

5.Introduirem la coca al forn a mitja alçada aproximadament uns 20-25 minuts o fins que la veieu dauradeta.

6.Al retirar del forn tindrem molta cura a posar-les en una safata i les deixarem refredar i ja seran llestes per menjar.


Bon profit a tots!!!

1 comentari: