Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dijous, 28 de febrer del 2013

SALSA BECHAMEL



Avui us deixo amb un altre basic de cuina. Una salsa bechamel, aquesta feta amb farina de panís i no es tan pesada com la clàssica. Des del dia que la vaig provar sempre l’he feta així i la veritat que no falla!! A casa la tieta en vam fer 2 litres de cop i fàcil i ràpid!!

Ingredients:

15gr de farina de panís (maicena)
250ml de llet
1 culleradeta de cafè de ceba en pols
sal
pebre


1.Separem en un vas 3 dits de la llet i desfarem en fred la farina. Ho reservarem.

2.En una olla petita posarem la resta de la llet, amb un polsim de sal, un polsim de pebre i la ceba en pols, quan bulli i tirarem la llet amb la farina que hem reservat abans i amb un batedor manual anirem barrejant fins que espessí, amb un parell de minuts ja tindrem la salsa bechamel apunt.

3.Aquesta salsa es molt versàtil ja que ens serveix per acabar un munt de plats, des de els famosos canelons, passant per un gratinat de macarrons o per unes verduretes al forn. No ens descuidem que la salsa bechamel es la base de les croquetes i que també es pot fer amb farina de panís posant 10gr més de farina.



Bon profit a tots!!!

3 comentaris:

  1. jo tambe faig bexamel, pero no la faig aixi!!!! Pero segur que aquesta esta bonissssima..Petonets.

    ResponElimina
  2. I quan tenim la beixamel feta en podem fer mil i un usos!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Està molt bé que expliquis aquests bàsics de cuina.
    A vegades semblen molt senzills pels que estem molt per la cuina, però no ho és pas tant! A més que cadascú té els seus truquets! ejje!
    ptns!!

    ResponElimina