Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimarts, 23 d’abril del 2013

CUPCAKES DE SANT JORDI




Sant Jordi té una rosa mig desclosa,
pintada de vermell i de neguit;
Catalunya és el nom d'aquesta rosa,
i Sant Jordi la porta sobre el pit.

La rosa li ha contat gràcies i penes
i ell se l'estima fins qui sap a on,
i amb ella té més sang a dins les venes
per plantar cara a tots els dracs del món.

Josep Maria de Segarra

Avui us deixo amb una de les poesies més significatives per a mi, no puc evitar la pell de gallina cada cop que la llegeixo ho l’escolto recitar-la a algú!!

Be ja tornem a ser Sant Jordi, patró de la nostra terra i no hi ha festa més bonica que aquesta, l’amor es palpa a l’aire i això hem fa sentir una mica més feliç!!! En fi que aquest any a la pagina del Facebook del blog, una companya hem va tirar un repte per Sant Jordi i com que no vull descontentar a ningú jo mi vaig posar, no soc una crack en la matèria així que espero que les critiques no siguin gaire dures jejejeje!!! Espero que us agradin molt aquest cupcakes significatius per a la nostra diada!!! Feliç dia de Sant Jordi a tothom!!!

Ingredients: (per a 12 cupcakes)

85gr de cacau pur
85gr de farina
75gr de mantega desfeta
75ml d’oli d’oliva
200gr de sucre
3 ous
120ml de nata
½ culleradeta de te llevat
½ culleradeta de te de sal
1cullerada de postres de extracte de vainilla

Per la crema de mantega:

200gr de mantega a temperatura ambient
170gr de sucre glass molt fi
2 cullerades soperes de llet
1 cullerada de postres de extracte de plàtan
1 cullerada de postres de extracte de maduixa
colorant groc en pasta
colorant vermell en pasta

Per les roses:

Fondant vermell

1.Pre escalfem el forn a 180ºC. Preparem els motlles de silicona i posarem uns papers a dins per després desemmotllar més fàcilment.

2.Començarem barrejant la farina, el cacau el llevat i la sal i ho tamisarem per a que quedi fi.

3.En un altre bol batrem lleugerament els ous tot seguit integrarem el sucre, la vainilla i finalment l’oli i la mantega fosa. Incorporarem meitat de la farina i la incorporarem, tot seguit i tirarem la nata i també ho incorporarem i finalment l’altra meitat de la mescla de la farina.

4.Omplirem els papers de magdalena fins a una mica mes de la meitat i tot seguit ho enfornarem uns 20 minuts amb l’opció d’alt i baix. Passats els 20 minuts retirem del forn i deixarem refredar sobre una reixa.

5.Per la crema de mantega necessitarem un robot per a batre. Incorporarem tot dins el bol i començarem baten molt poc a poc per a no empolsar tota la cuina amb sucre glass tot seguit ja podrem posar a més velocitat i deixar-ho 10-15 minuts ben bons baten. Després partirem en dos la crema, en una meitat i posarem el colorant groc i l’extracte de plàtan i a l’alta meitat i posarem el colorant vermell i l’extracte de maduixa i cada meitat la mesclarem ben be per a que quedi tot integrat.

6.Per a fer les roses com que es una mica difícil d’explicar us deixo un vídeo on ho expliquen molt be.

7.Un cop els cupcakes siguin freds procedirem a decorar-los. Per a fer-los de dos colors necessitarem tres mànigues pastisseres, una la muntarem amb la boquilla que més ràbia ens faci i les altres dos les posarem dins d’aquesta, una al costat de l’altra, i cada una l’omplirem de la crema de mantega de cada color. Posarem la crema al centre del cupcakes i tot seguit l’anirem envoltant fins que per sobre ens quedi la crema de mantega tota ben posadeta. Al final i posarem la rosa per sobre i llestos.

8.Si m’he deixat algun pas ho alguna cosa no ha quedat prou clara només cal que pregunteu.



Bon profit a tots i felicitats als Jordis!!!!

4 comentaris:

  1. Que bonics t'han quedat. Preciosos. Petons!

    ResponElimina
  2. Molt adients pel dia de St. Jordi!! Quina bona pinta!!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
  3. repte superat, xulisssssimmmmm, ara nomès en falta fer el tastes, però dono el repte per superat.......Petonets guapa

    ResponElimina
  4. Són molt macos, Quina bona pensada, n'hauré d'apendre a fer!

    ResponElimina