Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dissabte, 27 d’abril del 2013

EMPANADILLES DE TONYINA



Avui us deixo amb un dels plats estrella de casa, les empanadilles de tonyina el Xavi disfruta com un camell!!! No hi ha res millor que això i si son fetes al forn encara més perquè no tenen gens de greix!!

Ingredients: (16 unitats)

1 paquet d’oblees d’empanadilla
1 potet petit de tomata natural
1 ceba petita
1 pebrot petit del piquillo escalivat
1 ou dur
1 llauna de tonyina
14 olives sense os
oli d’oliva
1 ou batut per pintar

1.En una paella posarem un bon raig d’oli d’oliva i quant sigui calent i tirarem la ceba tallada ben menuda, abaixarem el foc i deixarem que es vagi coent a foc suau, quan sigui casi be cuita i tirarem el pot de tomata i el pebrot del piquillo a trossets petits, tot això ho deixarem sofregir fins que la tomata sigui cuita.

2.Tot seguit i tirarem la tonyina esmicolada, les olives a quarts i l’ou dur a trossets petits, ho barrejarem tot i deixarem que s’ajuntin els gustos un parell de minuts. Retirarem del foc i reservarem.

3.Ara anirem farcint les oblees amb una mica del preparat ( una cullerada abundant de postres), la posarem just al centre, la plegarem per la meitat i la tancarem xafant amb una forquilla per tota la bora.

4.Un cop les tinguem totes les disposarem sobre una safata de forn i tot seguit les pintarem amb l’ou batut.

5.El forn a 180º C amb opció d’alt i baix i les courem aproximadament una mitja hora. Ja veureu que agafen un toc daurat per sobre. Les traurem del forn i les deixarem refredar.

6.Les servirem amb una mica d’amanida, i tèbies si no ens cremarem els morros.


Bon profit a tots!!!

3 comentaris:

  1. Ara fa molt temps que a casa no en fem, però la veritat es que están bonísimes, i fetes al forn com proposes són més sanes que fregides :)

    ResponElimina
  2. Jo també les faig al forn!! Es fan molt ràpid, no embrutes, no es trenquen i....són més saludables!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
  3. Molt bones al forn. (al meu poble les fruites tenen pinyol i els animals os) ;-)

    ResponElimina