Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimarts, 9 d’abril del 2013

ESQUEIXADA DE BACALLÀ



Avui us deixo amb una recepta de bacallà bastant típica i que n’hi ha tantes variants com vulgueu. Avui us deixo amb la meva esqueixada de bacallà. Aquesta recepta també es ideal per als divendres de quaresma i Setmana Santa.

Ingredients:

½ quilo de bacallà salat
1 ceba petita
2 tomates madures
olives verdes
una punta de pebrot verd
½ pebrot vermell escalivat
2 alls
julivert
oli

1.Dos dies abans posarem el bacallà a dessalar amb aigua freda. Cada 12 hores l’hi hem de canviar l’aigua per anar retirant la sal que queda a l’aigua. En total uns 4 canvi. Traiem el bacallà de l’aigua i el deixem escorre ben be de l’aigua.

2.Un cop el bacallà ben escorregut li traurem la pell i les espines i a mesura l’anirem esmicolant amb els dits. La pell veureu que surt sola si s’estira amb una mica de força. Un cop esmicolat el reservarem dins un bol.

3.Ara amb cura pelarem la ceba i la tallarem a trossets menuts. La tomata la rentem, li traiem el cor i la fem a trossets petits. Les olives les farem a rodanxes. Amb el pebrot verd farem quadradets ben petits. Amb el pebrot vermell fem tires primes i petites. Tot això ho anirem depositant sobre el bacallà, i un cop llestos tots els ingredients amb un parell de culleres ho barrejarem ben barrejat.

4.Dins un vas i posarem el julivert a fulles una mica trencades i l’all pelat i tallat a dauets molt petits i finalment i tirarem un parell de dits d’oli d’oliva, ho barrejarem i regarem la nostra esqueixada amb aquest oli aromatitzat.

5.Es un plat que es menja fred i acompanyat amb una bona llesca de pa torrat es bonísssssim i si el pa pot ser torrat a la brasa ja no cal dir res més!!


Bon profit a tots!!!

4 comentaris:

  1. Mmmmm...molt bona idea lo d'afegir olives verdes!!!Jo sempre la preparo amb olives negres.....
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Hola!, Una esqueixada bonissima.
    Jo sóc més de salats que de dolços, però m'agrada molt el teu bloc.
    Em quedo de seguidora i et convido a visitar el meu.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Per aquí (Vitoria) no s'estila massa el bacallà esqueixat, però aquest te una pinta genial.

    Per cert, t'he deixat un petit regalet al meu racó...

    ResponElimina
  4. Hola, sóc la Mercè de Lleida, i la meva pregunta és si es pot afegir una mica de vinagre. Grácies.
    Mercè.

    ResponElimina