Blog de cuina tradicional dolça i salada!

divendres, 19 d’abril del 2013

SALMÓ AL CAVA



Aquesta recepta fa ja dies que va veure la llum a casa nostra, tot gracies a la meva companya de feina Àngels, que un dia m’explicava com feia el salmó el seu home i jo com sempre li vaig donar un parell de voltes i va sortir aquest plat de salmó al cava la mar de bo, us el recomano al 100%.

Ingredients: (per a 2 persones)

2 rodanxes de salmó
1 porro
mongetes verda rodona i primeta
60gr de mantega
1 benjamí de cava
1 rajolí de nata per cuinar
gambetes pelades
1 patata gran
sal
oli

1.Pelarem i tallarem les patates a rodanxes fines i les farem al microones dins una bossa especial uns 10 minuts a potencia mitja,  si tenim un lekue també les podem fer dins estenen una capa fina de patata 3 cullerades d’aigua i a potencia màxima uns 6 minuts, si passat el temps amb qualsevol de les dos opcions veiem que li falta una mica li posem un parell de minuts més. Les deixem reservades.

2.En una cassola apta per forn i posarem la meitat de la mantega al forn, a sobre el salmó i per sobre el salmó rectificat de sal, l’altra meitat de la mantega i el benjamí del cava i ho enfornarem uns 12 minuts amb l’opció de dalt i baix amb l’aire.

3.Rentem i tallem el porro i les mongetes a trossets petits. En una paella i tirem un rajolí d’oli i quan sigui ben calent courem les verduretes fins que siguin toves, aproximadament trigarem uns 6-8 minuts. Al final i tirarem les gambetes i deixarem que coguin un parell de minuts més. Ho deixem reservat.

4.Passat el temps traurem el salmó del forn i el reservarem. Amb la mateixa cassola i la salseta que ens ha quedat i tirarem les patates pel fons, tot seguit el rajolí de nata (un rajolí no massa) i ho deixarem coure 2 minuts a foc suau sobre el foc, tot seguit i tirarem les verduretes i les gambes i sobre el salmó, deixarem que els gustos es barregin un parell de minuts més i llestos. Si veiem que la salseta redueix molt i es torna molt espessa i podem tirar una mica més de cava i deixar que redueixi l’alcohol.

5.Ho servirem als plats i ens ho menjarem ben calent.



Bon profit a tots!!!

2 comentaris:

  1. el salmó encara és un dels peixos que no estan pels núvols, i segur que amb aquesta salsa deu estar la mar de bo!

    ResponElimina
  2. ahhhhh quina bona pinta aixo es massssaaaaaaa

    ResponElimina