Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dilluns, 16 de juny del 2014

COCA DE SANT JOAN. COCA DE CREMA.


Comença l’estiu i amb ell les revetlles de Sant Joan i Sant Pere. Feia molt de temps que tenia pendent aquesta entrada i avui i ja que s’atansa el dia de Sant Joan us deixo la coca  de crema i brioix per a mi una de les més bones! 

Ingredients: (per a 2 coques)

500gr de farina
2 ous
125gr de sucre
2 sobres de llevat sec liofilitzat
50gr de llard de porc
130gr de llet
1cullerada sopera d’extracte de flor de taronger
crema pastissera (recepta aquí)
fruita confitada (cireres, taronja...)
sucre
anís
pinyons, granet d’ametlla...
1 ou batut

1.Barrejarem el llevat amb la llet templada mai a més de 37graus i ho deixarem reposar uns 5-10 minuts.

2.Barrejarem els ous, sucre, llard, llet i l’extracte jo ho barrejo amb una maquina de barilles i tot seguit i tiro la farina tamisada i ho deixo barrejant uns 15 minuts. Aquesta massa ha de ser molt elàstica.

3.Retirem tota la massa de dins el bol i farem dos boles iguals, que seran les nostres coques.

4.Deixarem reposar la massa uns 12-15 minuts untada amb una mica d’oli i tapada per evitar que s’eixugui de sobre.

5.Agafarem una de les boles i l’estirarem amb el corro de cuina, donant-li la forma ovalada típica de la coca i les deixarem amb un dit i mig d’alçada més o menys. Les passarem a les safates on les courem amb un paper de forn a sota. Ara les deixarem reposar unes dos hores, per a que llevin i quedin amb un bon volum. Han de triplicar casi be el seu volum inicial.

6.Passat aquest temps les hem de tractar amb molta cura per a que no perdin l’aire que tenen dins. Amb un pinzell les pintarem amb ou batut, tot seguit i amb la màniga pastissera anirem posant tires de crema, allà on vulguem i posarem la fruita confitada al final de tot hi tirarem una bona quantitat de sucre i pinyons.

7.Ara les enfornarem d’una en una, amb el forn pre-escalfat a 200ºC i quan les posem a dins les baixarem a 180ºC i les deixarem uns 15 minuts.

8.Les retirem del forn i tot seguit per sobre la coca i tirarem rajolins d’anís per a que vagin cristal·litzant amb el sucre i agafin aquell gustet tan bo.

9.Les deixem refredar una mica i ja tenim les coques llestes per a menjar!

10.Millor fer-les el mateix dia al mati per evitar que s'eixugin ja que son fetes 100% naturals.




Bon profit a tots!!!

2 comentaris: