Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimarts, 2 de desembre de 2014

POLVORONS


Aquesta entrada va per la Sandra, per demanar-me constantment que publiqui, per “renyar-me” per tindre el blog desatès i per tindre sempre una paraula bona a la boca cada cop que publico. Gracies per la teva implicació en aquest petit projecte que tinc entre mans.

Avui ja que som a pocs dies del Nadal us deixo amb uns polvorons clàssics. I quins polvorons mare meva que bons!! S’han acabat els polvorons de compra a casa. Animeu-vos la recompensa s’ho val! L'idea esta treta del blog Webos fritos.

Ingredients: (15-18 polvorons)

350gr de farina
40gr de farina d’ametlla
120gr de llard de porc ibèric
85gr de sucre glass
1 culleradeta de cafè de canyella en pols
1 rajolí d’anís
2 cullerades soperes rases de sèsam

1.Pel mati barrejarem les dos farines les posem a la plata del forn i la courem uns 35 minuts a 140ºC. L’hem de barrejar amb cura de que no es torri ni es cremi sinó amargaria i nomes volem que es cogui. I quan estigui llesta la deixarem refredar fins a la tarda.

2.En un vol posarem tots els ingredients i amassarem fins que tinguem una massa terrosa que en xafar-la queda compacta.

3.Farem una bola la embolicarem amb film de cuina i la deixarem reposar ½ hora a la nevera.

4.Retirem la bola de la nevera i l’aplanem amb la ma i passem el curro de cuina per a que quedi uniforme per sobre i amb una mica de gruix i amb un vas petit o un aret de fer galetes anirem tallant els polvorons i els disposarem sobre una plata de forn amb paper d’alumini a sota. Anirem unint les restes i fent el mateix procés fins que tinguem tots els polvorons fets.

5.Taparem els polvorons amb un drap i els deixarem una hora llarga reposar.

6.Pre escalfarem el forn a 200ºC opció dalt i baix i quan sigui calent posarem els polvorons dins uns 5 minuts, als cap d’aquest temps canviarem al grill i 3-4 minuts mes i llestos.

7.Els i tirarem mes sucre llustre per sobre i deixarem que refredin sinó al tocar-los es desmuntaran tots.



Bon profit a tots!!!

2 comentaris:

  1. Cada any dic que els faré i no m'acabo d'animar......em fa por torrar la farina i que em surti malament!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina