Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dilluns, 6 de febrer del 2012

ARRÒS AMB VERDURETES

                                          
Be avui toca un arròs. Personalment aquest plat m’agrada molt de degustar, però un cop em poso a cuinar-lo mai li trobo el punt, o hem queda sec o no m’agrada de gust i sobretot amb la paella de peix; però en canvi aquest sempre queda be de gust bo i amb un bon gust de verduretes amb un toc de peix. La ració d’avui es per una persona així que ja sabeu a doblar quantitats si sou mes gent.

Ingredients:

100g de verdures de samfaina (carabassó, albergínia, pebrot, ceba…)
80g d’arròs
4 cullerades soperes de tomata natural triturada
Unes gambes o cloïsses
3 vasos de caldo
½ pastilla de caldo de verdures
Oli d’oliva
Sal

1.Agafarem les verduretes, les pelarem i les tallarem a daus petits.
   En una olla i posarem l’aigua amb la pastilla de caldo i deixarem que bulli.

2.En una paella petita i tirarem un raig d’oli i a foc fort hi courem les verduretes, quan estiguin cuites i tirarem les cullerades de tomata i deixarem que es sofregeixi be.

3.Quan les verdures siguin al punt hi tirarem l’arròs i li donarem unes voltes perquè es dori una miqueta, baixarem el foc hi tirarem el caldo bullint i les gambes o les cloïsses i rectificarem de sal.

4.Deixarem uns 18-20 minuts al foc anar remenant i vigilant que no s’enganxi a la paella, si necessites mes caldo li tirarem una mica d’aigua.

5.Quan l’arròs sigui cuit apagarem el foc i deixarem 5 minuts en repòs.

6.Jo faig servir unes bosses de “pisto de verdures” que hi ha a la secció de congelats dels supers, les meves preferides son les de Mercadona i Bonarea. Tot i que això de les verdures va a gustos i si son fresques sempre podem triar mes, per exemple unes carxofes o mongetes ja ho sabeu que això va a gustos.

7.Les gambes per fer aquest arròs les agafo de les pelades i congelades igual que les cloïsses, ara això si amb unes gambes fresques ja seria mes que bo. Jejeje.

8.El caldo que faig el podeu substituir per un fumet de peix, o un caldo casolà de verdures o simplement aigua, amb aquest últim es una mica mes soset.

Bon profit a tots!!!!

1 comentari: