Blog de cuina tradicional dolça i salada!

divendres, 10 de febrer del 2012

MELMELADA DE TARONJA

                                                              
Ara que tenim les taronges en plena temporada s’han d’aprofitar que es quan mes dolces i bones son. Així que mirant un llibre que tinc per casa vaig veure que fer una melmelada era la cosa mes fàcil del mon i hem vaig decidir a fer-la ja que mai ho havia provat i la veritat que el resultat hem va agradar molt. Aquest resultat també hem va fer veure que les coses fetes a casa guanyen un 1000% ja que jo la melmelada de taronja de compra no m’agradava la trobava agra i això feia que hem tires enrere, en canvi aquesta la vaig trobar molt bona i a casa també ha agradat molt, tan a casa la mama com a casa dels pares del Xavier els hi va agradar molt i això ha fet que en vulgui tornar a fer, ja que quan una cosa agrada també disfrutes fen-la així que ja sabeu mans a la obra i a disfrutar.

Ingredients:

1 kg de taronges ja pelades (unes 10 taronges)
500gr de sucre blanc
200gr de sucre morè
1 llimona
200ml d’aigua

1.Treurem a 3 o 4 taronges la part taronja agafant el mínim de part blanca, això ho aconseguirem amb un pelador de patates. Aquestes tires les posarem a bullir 5 minuts amb aigua, passat aquest temps retirarem aquest aigua i tornarem a posar a bullir les pells 5 minuts mes. Les colarem, les tallarem ben petites i les reservarem. Aquest procés serveix per treure una mica l’amargor de la pell.

2.Ara agafarem i pelarem totes les taronges. Primer els i traurem els barrets, la posarem plana sobre una fusta de tallar i amb un Ganivet gran i ben esmolat li traurem tota la pell fent talls de la part de sobre cap a la part de sota, inclosa la part blanca ja que es la que fa que amarguegi. Si queda una miqueta de pell blanca al final de pelar-les totes les repassem perquè no n’hi quedi. Ara si us agrada la melmelada de taronja amarga podeu deixar part d’aquesta pell.

3.Obrirem les taronges i els hi traurem la tira blanca aquella del centre i el nus que fa al cul. Aquestes parts les tirarem.

4.Tallarem les taronges a daus d’uns 2-3 cm, aquest procés millor fer-lo sobre d’un bol així aprofitarem tot el suc que fa la taronja.

5.En una olla i posarem les taronges a daus, la pell que teníem bullida, els dos sucres, el suc de la llimona i l’aigua, i ho farem bullir a foc mitja uns 40 minuts. Ho anirem barrejant de tant en tant per evitar que s’hens enganxi a l’olla.

6.Passat aquest temps agafarem la batedora elèctrica i li donarem uns tocs perquè es trituri el just i tingui la textura de melmelada. Ho deixarem al foc uns 5 minuts mes.

7.Passat aquest temps agafarem una cullerada de la melmelada i la posarem sobre un plat perquè refredi ràpid i així sabrem si la textura es la bona (que sigui semi liquida i que li costi corre pel plat quan el movem). Si la deixem coure massa ens quedarà massa dura i no la podrem repartir be, ens quedarà semblant al que es el codonyat. Ara si veiem que li falta una mica doncs li deixarem 5 minuts mes i tornarem a repetir l’operació del plat.

8.Bo i calenta la posarem dins de pots de vidre ben nets i secs, i fins a dalt de tot aixi aconseguirem que quan la tanquem no i quedi aire dins del pot. La tancarem molt fort i girarem el pots al rebés i els deixarem així tot un dia a que refredi. Aquest procés fa que es faci el buit al pots, no es un bany maria però conserva igual. Jo aquest procés de conservació nomes el faig amb les melmelades la resta de conserves les faig al bany maria.

9.Amb aquests ingredients m’han sortit  3 pots de mida petita ( un pel mes petits del de llegums de tota la vida).

Espero que us agradi i bon profit a tots!!

1 comentari:

  1. Hola som quinabonapinta.blogspot.com nosaltres vam fer melmelada de tomàquet, però aquesta de taronja es veu molt llaminera.
    Ah! et convidem a visitar-nos i ens fem seguidores del teu blog que sempre fa il·lusió!!!
    Bon profit!!!

    ResponElimina