Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimecres, 29 de febrer del 2012

BESCUIT 2 COLORS: DE MASCARPONE I XOCOLATA




Amb aquest bescuit hem va inspirar la Teresa Solsona ja que un dia hem va deixar provar el seu de mascarpone i el vaig trobar molt bo, així que vaig pensar en fer-lo una mica diferent. La veritat que el resultat hem va sorprendre ja que va quedar molt melós i amb una presencia molt bonica!

Ingredients:

4 ous
250gr de formatge mascarpone (1 terrina)
250gr de farina
150gr de sucre
150gr d’oli ( ¾ de l’envàs del formatge)
1 sobre de llevat
1 culleradeta de sucre  de vainilla
3 cullerades soperes de cola-cao
1 cullerada sopera de cacau pur Valor

1.Batre els ous i els sucres fins que doblin el volum, agregar l’oli i el formatge i batre molt be fins que sigui tot integrat. Posarem a prescalfar el forn a 180ºC.

2.Tamisarem la farina amb el llevat i l’unirem a la pasta barrejant molt be perquè no quedin grumolls.

3.Aquesta pasta la separarem en dos meitats, a cada bol ens quedarà aproximadament uns 500g.

4.En un dels dos bols i tirarem els dos cacaus i ho barrejarem molt be fins que sigui homogeni, veureu que queda una pasta molt fosca així es com ha de quedar per aconseguir els dos colors ven diferenciats.

5.En un motlle des emmotllable hi posarem un paper de forn a la base com vam fer amb la coca de iogurt i l’engreixarem amb una mica d’oli o mantega.

6.Ara es el moment  perquè el bescuit ens quedi amb les ratlles ben diferenciades. Posarem una cullerada sopera de pasta blanca al fons i al mig del motlle i just a sobre de la cullerada anterior i tirarem una cullerada de la pasta negra, ella mateixa s’anirà estirant. Hem d’anar posant una cullerada de cada i sempre sobre de l’altra fins acabar la pasta. Porta dos minuts de feina i el resultat es ven vistos.

7. Posem el bescuit al forn, a la meitat de la cocció (25minuts) jo el tapo amb un tros de paper d’alumini si no s’hem crema, i el deixem uns 25-30 minuts mes. En total uns 50-55 minuts.

8.Per saber si el tenim del tot cuit el punxem amb un escuradents i si surt net ja esta el bescuit llest! Deixem reposar 2 minuts a dins el forn amb ell apagat.

9.Fora del forn el deixem refredar 10 minuts i el desemmotllem sobre una reixa o un plat, si el deixéssim dins el motlle ens agafaria humitat i quedaria moll.

Bon profit a tots!!

4 comentaris:

  1. hola guapa, espero poder provar-lo, almenys un trossssssssssset.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Sóc el tiet... te una pinta genial aquest mascarpone

    ResponElimina