Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimecres, 16 de maig del 2012

MUFFINS DE PLÀTAN I NOUS


Aquests muffins els vaig decidir a fer ja que tenia uns quants plàtans apunt per gastar. I la veritat que van ser un èxit. Alhora de xafar els plàtans em van quedar alguns trossets una mica mes grans i això alhora de coure va ser rodo ja que quan eren cuits i alhora de prova’ls per dins hi havia trossets com de melmelada de plàtan, de veritat una cosa deliciosa!!!

Ingredients: ( per a 12 muffins )

2 plàtans d’uns 125gr cada un
250gr de farina
130gr de sucre
80gr de mantega
2 ous
200ml de llet
5gr de llevat
3gr de bicarbonat
50gr de nous per decorar unes 8 unitats

1.Farem com sempre fem amb els muffins. En un bol posarem els ingredients humits, els ous, la llet, la mantega fosa  i el sucre i ho barrejarem tot. Amb una forquilla xafarem els plàtans dins un plat i quan sigui ben xafats els afegirem a la barreja dels ous.

2.En un altre bol i posarem la farina, el llevat i el bicarbonat tamisats i ho barrejarem.

3.Prescalfem el forn a 250ºC. Quan sigui calent ho baixem a 220ºC.

4.Ara integrarem els ingredients humits a la farina ja sabeu, nomes o integrarem no batre!!!

5.Posarem una mica de quantitat dins de cada capsula fins un dit de la bora, ho decorarem amb les nous picades, i ho enfornarem amb el forn ja a 220ºC uns 20-25 minuts.

6.Si ho feu amb capsules de paper les posarem dins unes flameres d’alumini de usar i tirar.

7.Retirem del forn i quan siguin freds ja els podem degustar.

Bon profit a tots!!!

1 comentari:

  1. A casa preparem moltes vegades "plum cake" de plàtan i nous però no ho hem fet mai com a muffins. Els teus es veuen boníssims i la recepta és diferent a la que tenim nosaltres. T'han quedat genials!

    Una abraçada!

    Eva

    ResponElimina