Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimecres, 2 de maig del 2012

MASSA DE PIZZA





Avui toca un basic de cuina: La massa de pizza. Si que la majoria de gent fem la pizza com una cosa rapida de fer amb les masses ja comprades, però us asseguro que per l’estona que es tarda en fer la massa o agraireu sempre mes ja que de sabor canvia al 100%.

Ingredients: (per a 3 pizzes)

250gr de farina
12gr de llevat fresc (mig quadrat)
50ml d’oli
1 vas d’aigua tèbia (200-220ml)





1.En un ditet de l’aigua i desfarem la peça de llevat.

2.En un bol i posarem la farina, l’oli i el llevat desfet i ho treballarem amb els dits fins aconseguir una massa com a terrosa i d’un color grogós.

3.Ara i anirem tirant aigua poc a poc i l’anirem treballant, la quantitat de l’aigua us poso una orientació ja que depenent de la farina i el grau d’humitat que tingui ens agafarà mes aigua o menys, la textura a de ser elàstica, humida i gens d’enganxifosa, s’ha de des pegar del bol. A la meitat de l’amassat i tirarem la sal. Trigarem uns 10 minuts ben bons.

4.Quan la massa sigui llesta la taparem amb un drap de cotó i la deixarem reposar 1h o fins que dobli el volum.

5.Passat el temps la tornem a amassar per a que tregui el gas que s’ha format a dins la tallem en tres i ja esta llesta per estirar-la amb el curro de cuina.

6.Enfarinem el marbre de la cuina i amb el curro l’anem estirant fins que sigui ben fina. La passem a una safata de forn amb paper de forn la decorem al gust i l’enfornem primer opció dalt i baix 15-18 minuts i després si ens queda blanca opció grill 5 minuts i llestos per menjar.

Bon profit a tots!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada