Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 27 de maig del 2012

FLAM DE COCO


Feia dies que li donava al coco, (molts de vosaltres ja sabreu que sempre maquino ) de com fer flam de coco amb llet de coco, ja que no volia el típic flam d’ou amb coco ratllat i al final vaig decidir de substituir una petita part de la llet normal per aquesta de coco i el resultat va ser molt gratificant!!! Us animo als coqueros a fer-lo!!

Ingredients: ( per a 10 flams individuals)

250gr de llet de coco
250ml de llet
5 ous
10 cullerades soperes de sucre, 2 per ou
40gr de coco rallat
Per al caramel:
Sucre
Aigua

1.Prepararem el caramel en una paella i quan el tinguem rosset el tirarem una mica dins de cada flamera.

2.Posarem tots els ingredients dins un bol, (la llet de coco l’escalfarem una mica per a que sigui liquida) i ho barrejarem tot enèrgicament fins que sigui homogeni.

3.Ho posarem dins les flameres, hi ho enfornarem al bany maria a 200ºC uns 35 minuts.

4.Quan siguin freds els desemmotllem i els servim amb coco ratllat o trossets de xocolata.

5.Quan posem els flams al forn els taparem individualment amb una mica de paper d’alumini perquè l’aigua del bany maria si escatxiga una mica no ens mulli el flam.

Bon profit a tots!!!

dimarts, 22 de maig del 2012

QUICHE DE PERNIL DOLÇ (VERSIÓ LIGHT)



A les meves companyes de feina feia molt de temps que els i devia una recepta de França, ja que elles van anar un cap de setmana a fer una mica de turisme i jo doncs vaig quedar-me a caseta i els i vaig prometre que en el meu blog els i dedicaria una recepta. Doncs be aquí la tenen val mes tard que mai no?? Gracies reines per compartir amb mi aquelles fotografies tan boniques!

Ingredients:

1 massa quebrada de super
200gr de pernil dolç
200gr de formatge d'untar light
2 caserios
150ml de llet descremada
4 ous grans
mitja ceba petita a talls petits
Sal i pebre

1.Extendrem la massa dins un motlle de base extraíble i retallarem l’excés de la massa. Previament untarem el motlle amb oli.

2.Courem la ceba en una paella amb una mica d'oli i quan sigui doradeta i tirarem el  pernil  i quan sigui una mica rosset ho retirarem i reservarem.

3.Es bat els ous amb el formatge d'untar, els caserios i la llet i quan ho tinguem batut o rectificarem de sal i pebre.

4.Sobre la base de la massa i posarem la ceba amb el pernil i per sobre i tirarem la barreja de l’ou.

5.Ho enfornarem uns 30 minuts a 180ºC, passat el temps ho punxarem si no es quallat ho deixarem una miqueta mes.

6.La quiche es un plat per menjar calent així que quan la tinguem fora del foc la deixem refredar una miqueta i ja la podrem degustar.

Bon profit a tots!!

dimecres, 16 de maig del 2012

MUFFINS DE PLÀTAN I NOUS


Aquests muffins els vaig decidir a fer ja que tenia uns quants plàtans apunt per gastar. I la veritat que van ser un èxit. Alhora de xafar els plàtans em van quedar alguns trossets una mica mes grans i això alhora de coure va ser rodo ja que quan eren cuits i alhora de prova’ls per dins hi havia trossets com de melmelada de plàtan, de veritat una cosa deliciosa!!!

Ingredients: ( per a 12 muffins )

2 plàtans d’uns 125gr cada un
250gr de farina
130gr de sucre
80gr de mantega
2 ous
200ml de llet
5gr de llevat
3gr de bicarbonat
50gr de nous per decorar unes 8 unitats

1.Farem com sempre fem amb els muffins. En un bol posarem els ingredients humits, els ous, la llet, la mantega fosa  i el sucre i ho barrejarem tot. Amb una forquilla xafarem els plàtans dins un plat i quan sigui ben xafats els afegirem a la barreja dels ous.

2.En un altre bol i posarem la farina, el llevat i el bicarbonat tamisats i ho barrejarem.

3.Prescalfem el forn a 250ºC. Quan sigui calent ho baixem a 220ºC.

4.Ara integrarem els ingredients humits a la farina ja sabeu, nomes o integrarem no batre!!!

5.Posarem una mica de quantitat dins de cada capsula fins un dit de la bora, ho decorarem amb les nous picades, i ho enfornarem amb el forn ja a 220ºC uns 20-25 minuts.

6.Si ho feu amb capsules de paper les posarem dins unes flameres d’alumini de usar i tirar.

7.Retirem del forn i quan siguin freds ja els podem degustar.

Bon profit a tots!!!

diumenge, 13 de maig del 2012

ENTREPÀ DE ROSBIF AMB CEBA, CHEDDAR I BROTS D'ENCIAM



Be anem cara l’idea per a la recepta del 15 que mensualment ens ofereixen els fogons de la bordeta i xocolata desfeta. Aquest mes podríem dir que mitja feina va venir sola ja que en qüestió de 15 dies vaig veure dos entrepans diferents que van cridar la meva atenció, un al club de cuines de TV3 i l’altra a la revista SABOR de Caprabo i ja doncs les vaig hibridar les dos i n’ha sortit aquesta proposta espero que us agradi!! Ahhh!! I ja ho se que la foto no es gran cosa però no tinc una bona càmera!!

Ingredients:
Panets multicereals (aquests concretament també els vaig fer a casa)
Una peça petita de vedella tipus entrecot aproximadament 500gr
2 Cebes
Formatge cheddar curat
Brots d’enciam
Alls
Oli d’oliva
Herbes provençals
Sal

1.El dia abans prepararem el rosbif. En una paella i posarem la peça de vedella  i la marcarem, juntament posarem la ceba tallada a juliana per a que cogui també una mica i els alls. Quan la peça sigui marcada la passarem a una safata de forn amb la ceba i els alls, la rectificarem una mica de sal i tirarem un polsim d’herbes provençals. Forn a 200ºC uns 30 minuts ja que per dins a de quedar una mica rosada, quan sigui fet o trèiem i o reservem a la nevera.

2.L’endema tallarem el rosbif ben fi. Escalfarem la ceba que teníem amb la carn a la paella, en un caço i desfarem el cheddar la quantitat va a gust del consumidor, a nosaltres ens agrada MOLT.

3.Tallarem el pa per la meitat, hi tirarem un rajolí d’oli d’oliva, posarem la ceba calenta per sobre una bona quantitat de rosbif, tot seguit el formatge fos i per sobre els brots d’enciam.

4.Espero que l’idea us agradi!! Una opció es torra una mica el pa per que sigui una mica calent.


Bon profit a tots!!!

dimecres, 9 de maig del 2012

MADUIXES AMB MOSCATELL I NATA


Qui no ha provat mai les maduixes amb nata?? Avui porto una proposta una mica diferent però que a casa ens agrada molt, es tan fàcil com macerar les maduixes i després posar la nata! Que us puc dir de la maduixa si queda bona de qualsevol manera la fem com la fem queda boníssima, serà perquè ens porta una mica mes a prop de l’estiu, serà una de les primeres fruites de tot el ventall que ens espera al llarg de tots aquests mesos, sigui quin sigui el motiu aquí us deixo amb aquesta proposta!

Ingredients:

Maduixes
Moscatell
Sucre
Nata

1.Rentem, tallem i trèiem les fulles de la maduixa i les deixem dins un bol.

2.Els i tirem 2 o 3 cullerades de sucre per sobre depèn de la quantitat de maduixes que tinguem i tot seguit les ruixem amb un rajolí de moscatell que quedi ½ dit sota el bol, ho barregem i les deixem reposar unes 3hores.

3.Passat aquest temps veurem que hauran fet molt suc i que la maduixa a canviat una mica el seu color, doncs ja estan llestes.

4.En una copa de servir i posem maduixes i una mica del suc i per sobre una bona quantitat de nata, ho decorem amb una maduixa i ja ho tenim llest per servir!!

Bon profit a tots!!!

diumenge, 6 de maig del 2012

PANADONS D'ESPINACS




Aquesta ha sigut la primera vegada que m’he decidit a fer panadons. Tenia bastants dubtes sobre com tancar-los i be ho he fet una mica a la meva manera ara per la pròxima ja tinc la idea ben clara de com fer-ho. Per cert aquesta recepta de la massa m’he la va passar l’Antonieta i realment a casa va agradar molt i amb un torrat i un gust molt i molt bo!!!

Ingredients:

Per la massa:
300gr de farina
1 vaset petit de cervesa
1 vaset petit d’oli
1 polsim de sal

Pel farcit:
1kg d’espinacs frescs
1 cabeça d’alls
Panses
Pinyons
Sal
Oli

1.Posarem la farina dins un bol i tirarem l’oli i ho amassarem una mica. Llavors i tirarem la cervesa i la sal i ho tornarem a amassar uns 10 minuts.

2.Aqui si veiem que la massa se’ns empega molt a les mans i tirarem una mica de farina i anirem amassant ens ha de quedar una massa un pel elàstica, pel contrari si veiem que la massa no se’ns lliga passat el temps en mes de tirar farina i anirem tirant de cullerada a cullerada mes cervesa fins que la massa tingui el punt elàstic. Deixarem reposar aquesta massa 2 hores.

3.Mentrestant anirem a prepara el farcit. Netejarem i tallarem els espinacs.

4.En una olla gran hi posarem aigua i ho portarem al foc fins que bulli. Quan bulli i posarem els espinacs i els deixarem uns 3 minuts mes o menys fins que perdi la rigidesa. Passat el temps els retirarem del foc i els escorrerem de l’aigua.

5.Ara en una paella gran i posarem un bon raig d’oli i a foc mig i daurarem tots els alls de la cabeça tallats a lamines ben finetes.

6.Quan siguin mig cuits hi tirarem les panses i els pinyons i ho acabarem de daurar.

7.Ara es el moment de tirar els espinacs i anirem remenant constantment. Veurem que els espinacs deixen aigua, doncs haurem de anar sofregint els espinacs fins que perdin aquesta aigua. Quan acabin de deixar anar l’aigua els sofregirem uns 3 minuts i els retirarem del foc. Si convé els rectificarem de sal.

8.Ara partirem la massa en 8 parts iguals i l’estirarem amb el curro de cuina  en forma mes o menys rodona. A cada rodona i posarem una cullerada del farcit i els tancarem d’aquesta manera:

9. Ara els posarem sobre una safata del forn amb paper de plata untat amb una mica d’oli. Mitja altura i opció dalt i baix  a 180ºC fins que siguin ben daurats sobre uns 35-40 minuts.

10.Passat el temps els retirarem del forn i els deixarem refredar una mica. Millor servir-los tebis.

Bon profit a tots!!

dimecres, 2 de maig del 2012

MASSA DE PIZZA





Avui toca un basic de cuina: La massa de pizza. Si que la majoria de gent fem la pizza com una cosa rapida de fer amb les masses ja comprades, però us asseguro que per l’estona que es tarda en fer la massa o agraireu sempre mes ja que de sabor canvia al 100%.

Ingredients: (per a 3 pizzes)

250gr de farina
12gr de llevat fresc (mig quadrat)
50ml d’oli
1 vas d’aigua tèbia (200-220ml)





1.En un ditet de l’aigua i desfarem la peça de llevat.

2.En un bol i posarem la farina, l’oli i el llevat desfet i ho treballarem amb els dits fins aconseguir una massa com a terrosa i d’un color grogós.

3.Ara i anirem tirant aigua poc a poc i l’anirem treballant, la quantitat de l’aigua us poso una orientació ja que depenent de la farina i el grau d’humitat que tingui ens agafarà mes aigua o menys, la textura a de ser elàstica, humida i gens d’enganxifosa, s’ha de des pegar del bol. A la meitat de l’amassat i tirarem la sal. Trigarem uns 10 minuts ben bons.

4.Quan la massa sigui llesta la taparem amb un drap de cotó i la deixarem reposar 1h o fins que dobli el volum.

5.Passat el temps la tornem a amassar per a que tregui el gas que s’ha format a dins la tallem en tres i ja esta llesta per estirar-la amb el curro de cuina.

6.Enfarinem el marbre de la cuina i amb el curro l’anem estirant fins que sigui ben fina. La passem a una safata de forn amb paper de forn la decorem al gust i l’enfornem primer opció dalt i baix 15-18 minuts i després si ens queda blanca opció grill 5 minuts i llestos per menjar.

Bon profit a tots!!