Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimarts, 2 de juliol del 2013

CREMA PASTISSERA



Desprès de tots aquest dies passada la revetlla i ja ben entrada la calor us deixo amb un dels basics de rebosteria, us servirà per a farcir un munt de dolços i per a decorar-ne la resta. Aquesta crema te un gust boníssim i com podeu apreciar a la foto te totes les seves impureses de la canyella.

Ingredients:

½ litre de llet sencera
1 ou sencer + 1 rovell d’ou
125gr de sucre
40gr de maicena
1 cullerada de sucre avainillat
1 rama de canyella

1.En una olla petita posarem ¾ parts de la llet, amb el sucre i la canyella i ho deixarem fins que bulli.

2.Mentrestant en un bol posarem l’ou i el rovell, amb el vas de llet restant, la maicena i la vainilla i ho batrem per a que es formi un preparat homogeni.

3.Ara que bull la llet abaixarem una mica el foc i tirarem el preparat anterior i continuarem remenat per evitar que es formin grumolls, anirem fent fins que la crema espessi el suficient, amb menys de 3 minuts ni haurà suficient. Retirarem la branca de canyella.

4.Retirar del foc i posar la crema dins un recipient, tot seguit i posarem film de cuina transparent tocant la crema per tota la seva superfície així aconseguirem que refredi be sense fer cap crosta que després podria ser una mica molesta. Deixarem que refredi sobre el taulell de la cuina i després a la nevera fins que la utilitzem.

5.Un cop freda la farem servir pel que vulguem, una coca com serà aquest cas o unes bandes de fruita, un braç de gitano... Imaginació al poder.



Bon profit a tots!!!

1 comentari:

  1. M'encanta!!! La crema m'encanta!!! ..i tots els dolços que van farcits d'ella!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina