Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimarts, 16 de juliol del 2013

GASPATXO A L'ESTIL ANDALUS



L’estiu i la calor aplaquen una mica les ganes de cuina i per això i des de fa la tira d’anys que ens empesquem maneres de menjar fresquet i que l’elaboració no ens prengui ni gaire temps i sobretot evitar el màxim els fogons. Per això crec jo que els andalusos es van inventar el gaspatxo per que allà i fa una calor que t’hi mores!!

Ingredients: (per uns 5-6 tasses)

1 quilo de tomates ben madures (les de conserva son les millors)
½ pebrot verd
½ pebrot vermell
1 ceba petita dolça
1 cogombre
2 dents d’all
½ vas d’aigua freda
sal
oli
vinagre de vi

1.Omplim la pica amb aigua el màxim calenta possible i posem les tomates i les deixem dos minuts. A mesura que les retirem les pelem, fen aquest sencill pas les tomates es pelaran molt millor, i les deixem dins un bol.

2.Rentem i pelem la ceba i el cogombre  i els fem a trossos dins el bol on tenim la tomata. Rentem els pebrots i els fem a trossos dins els mateix bol també. Finalment pelarem els alls i els dipositem al bol.

3.Tirarem l’aigua freda per sobre i amb la batedora elèctrica ho triturarem tot fins que sigui molt fi. La gent ho cola per evitar les llavors de la tomata, jo personalment no ho faig per que trobo que les tomates de conserva no en tenen gaires.

4.Amanirem amb un pessic de sal, un bon oli d’oliva i un pel de vinagre de vi, però com que tots son diferents això ja va una mica a gustos, proveu-lo i si no us fa el pes el rectifiqueu.

5.Si es molt líquid li podeu tirar molla de pa per espessir jo mai l’he necessitada, i si es molt espès una mica més d’aigua.

6.Avans de servir-lo deixeu-lo unes 3 hores a la nevera per a que sigui ben fresquet i es barregin tots els gustos.



Bon profit a tots!!!

2 comentaris:

  1. MMMmm...amb aquesta caloreta que ens fa ve molt de gust!!!! Visca la verdura!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. M'encanta el gaspatxo! sens dubte és un plat estrella per combatre la calor i continuar menjant sa ;)

    ResponElimina