Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 4 de març del 2012

AMANIDA DE TARDOR AMB VINAGRETA DE POMA I MEL



Avui farem una amanida tèbia, o també amanida de tardor. Aquesta barreja de gustos m’agrada molt i la veritat que es molt fàcil de fer i amb productes que casi bé tothom te a casa.
Ja se que les amanides no tenen cap secret però a vegades va be poder tenir alguna idea nova per si tenim convidats i no volem fer un primer plat molt elaborat.

Ingredients per a 4 persones:

1 bossa d’enciams barrejats
2 pomes Golden o Grand Smith
12 nous
1 peça de codonyat (jo el faig a casa)
8 rodanxes de formatge de cabra (rulo)
Suc de llimona
Per la vinagreta:
40 ml de vinagre de Mòdena
80 ml d’oli d’oliva
2 cullerades soperes de mel
2 cullerades soperes de melmelada de poma

1.Rentarem i pelarem la poma. Trencarem les nous. Rentarem l’enciam i el deixarem escorrer.

2.Amb un avellanador de cuina farem 16 boletes de poma i les ruixarem amb el suc de llimona. Agafarem l’avellanador i farem 16 boletes amb el codonyat.

3.Posarem l’enciam al fons del plat pel voltant i posarem 4 boletes de cada a cada plat, per sobre l’enciam i posarem 3 nous trencades a cada plat.

4.Farem la vinagreta. Ho posarem tot dins un biberó de cuina i ho mourem amb força per a que tots els ingredients s’homogeneïtzin. La provarem, si no ens agrada de gust la corregim o amb més oli o més mel... això a gust dels comensals.

5.En una fulla de paper de forn i posarem les 8 rodanxes de formatge una mica separades i ho passarem al microones 30 segons per a que es fongui una mica el formatge.

6.Treiem el formatge de microones amb una espàtula disposarem dos rodanxes sobre els enciams.

7.Decorarem tot el plat amb un bon raig de la vinagreta de poma i mel i ho servirem amb el formatge encara calent.

Bon profit a tots!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada