Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimecres, 15 de febrer del 2012

CROQUETES DE PERNIL I OU DUR



Amb aquesta recepta aquest mes hem presentaré a la recepta del 15 de els fogons de la bordeta i xocolata desfeta!! Personalment hem fa molta il·lusió presenta aquesta recepta meva ja que a casa sempre els hi han agradat molt aquestes croquetes, el Xavier sempre les vol de pernil, no son res de l’altre mon però a vegades amb les coses senzilles es quan arribes al cor de la gent, be en aquest fet a l’estomac jejeje! Dir també que es el primer cop que hem presento amb un recull de receptes com aquest, ja que en un any han crescut molt i que des de el meu humil blog de cuina voldria presentar aquestes croquetes perquè tothom que vulgui les pugui fer.

Ingredients:

120gr de ceba picada
200gr de pernil salat picat
100gr de mantega
100gr de farina
600ml de llet
2 ous durs
Per a arrebossar:
Farina
Pa rallat
1 o 2 ous
Oli abundant per fregir-les

1.Picarem la ceba amb la picadora i la reservarem. Després farem el mateix amb el pernil i el reservarem. Pesarem els ingredients i els deixarem tots preparats.

2.En una paella posarem la mantega i la deixarem desfer a foc fort. Quan sigui desfeta i tirarem la ceba picada i la deixarem fregir. Jo amb les barilles manuals la vaig movent tota l’estona ja que es tan menuda que en un tres i no res es pot cremar, fins que sigui roseta.

3.Baixarem el foc a la meitat i tirarem la farina tamisada, aquí l’integrarem amb la mantega i la ceba barrejant fins que quedi com una mena de pasta i ho barrejarem 1 minut per a que la farina perdi el gust de cru que te.

4.Tirarem un raig de llet i barrejarem fins que sigui casi be del tot integrada i llavors i tirarem la llet en quantitats importants i l’anirem barrejant fins que sigui casi be integrada i així fins que se’ns acabi la llet.  Ha de quedar una bechamel espessa, el punt esta en quan se’ns d’espega la nostra massa de les parets de la paella. Si ens queden grumolls podem passar-hi la batedora elèctrica.

5.Ara es el moment de tirar el pernil picat i l’ou dur picat, ho barrejarem tot molt be per a que s’integri be tot a la massa. Apagarem el foc i ja tenim la massa feta.

6. Quan l’apaguem del foc esperarem 5 minuts i la taparem amb film. La deixarem refredar sobre el marbre i després la passarem a la nevera així es farà una mica mes compacta i ens anirà millor per a formar les croquetes. Millor si les deixem d’un dia per l’altre.

7.Ara es el moment de formar les croquetes, tenim dos opcions que es agafar una petita porció amb les mans i donar-li forma a la croqueta o amb dos culleres agafar una mica de massa i passant d’una cullera a l’altra es formarà la croqueta, aquí cadascú que ho faci com mes be li vagui. Quan tinguem una croqueta la passarem per farina, ou i pa ratllat respectivament, i així amb totes les croquetes.

8.I ara es moment de fregir-les amb oli abundant fins que siguin daurades. I a degustar-les perquè la veritat que son boníssimes!!

9.Podeu substituir la mantega per la mateixa quantitat d’oli d’oliva però personalment no tenen el mateix gust.

10.Segur que us heu fixat que no tenen sal, doncs es així no tenen sal perquè el pernil ja li dona la sal necessària per a fer-les prou bones.

11.Un cop donada la forma a la croqueta i la tingueu arrebossada les podeu posar en un tuper i congelar-les, son igual de bones!

Bon profit a tots!!!

6 comentaris:

  1. A mi les croquetes de pernil ja de per si m'encanten, i amb l'ou dur les acabes d'arrodonir!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Hola!!! T'he conegut gràcies a la RECEPTA del 15!!! ..i he vist que has fet un comentari a la meva recepta.
    M'acabo de fer seguidora del teu blog!!!!
    Jo tinc un blog jovenet (des del desembre...). Et deixo l'enllaç....
    Salut!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola olga!! hem fa molta gracia que poc a poc hem conegi la gent!! M'he fet segidora del teu blog i t'he feu un comentari! De segur que trobare moltes bones idees al teu blog!! Per cert les teves croquetes de pollastre i curry deuen estar tambe molt bones!! Felicitats!

      Elimina
  3. Me comía ahora una decena!que crack eres!sigue así guapa! un besazo!

    ResponElimina
  4. Hola, aquestas croquetes són realment delicioses.
    Jo sóc novata amb el tema del bloc, però la veritat es que m'hi estic aficionant molt.
    Ara que et conec aniré seguin les teves receptes
    Una abraçada
    Esther

    ResponElimina