Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 6 de maig del 2012

PANADONS D'ESPINACS




Aquesta ha sigut la primera vegada que m’he decidit a fer panadons. Tenia bastants dubtes sobre com tancar-los i be ho he fet una mica a la meva manera ara per la pròxima ja tinc la idea ben clara de com fer-ho. Per cert aquesta recepta de la massa m’he la va passar l’Antonieta i realment a casa va agradar molt i amb un torrat i un gust molt i molt bo!!!

Ingredients:

Per la massa:
300gr de farina
1 vaset petit de cervesa
1 vaset petit d’oli
1 polsim de sal

Pel farcit:
1kg d’espinacs frescs
1 cabeça d’alls
Panses
Pinyons
Sal
Oli

1.Posarem la farina dins un bol i tirarem l’oli i ho amassarem una mica. Llavors i tirarem la cervesa i la sal i ho tornarem a amassar uns 10 minuts.

2.Aqui si veiem que la massa se’ns empega molt a les mans i tirarem una mica de farina i anirem amassant ens ha de quedar una massa un pel elàstica, pel contrari si veiem que la massa no se’ns lliga passat el temps en mes de tirar farina i anirem tirant de cullerada a cullerada mes cervesa fins que la massa tingui el punt elàstic. Deixarem reposar aquesta massa 2 hores.

3.Mentrestant anirem a prepara el farcit. Netejarem i tallarem els espinacs.

4.En una olla gran hi posarem aigua i ho portarem al foc fins que bulli. Quan bulli i posarem els espinacs i els deixarem uns 3 minuts mes o menys fins que perdi la rigidesa. Passat el temps els retirarem del foc i els escorrerem de l’aigua.

5.Ara en una paella gran i posarem un bon raig d’oli i a foc mig i daurarem tots els alls de la cabeça tallats a lamines ben finetes.

6.Quan siguin mig cuits hi tirarem les panses i els pinyons i ho acabarem de daurar.

7.Ara es el moment de tirar els espinacs i anirem remenant constantment. Veurem que els espinacs deixen aigua, doncs haurem de anar sofregint els espinacs fins que perdin aquesta aigua. Quan acabin de deixar anar l’aigua els sofregirem uns 3 minuts i els retirarem del foc. Si convé els rectificarem de sal.

8.Ara partirem la massa en 8 parts iguals i l’estirarem amb el curro de cuina  en forma mes o menys rodona. A cada rodona i posarem una cullerada del farcit i els tancarem d’aquesta manera:

9. Ara els posarem sobre una safata del forn amb paper de plata untat amb una mica d’oli. Mitja altura i opció dalt i baix  a 180ºC fins que siguin ben daurats sobre uns 35-40 minuts.

10.Passat el temps els retirarem del forn i els deixarem refredar una mica. Millor servir-los tebis.

Bon profit a tots!!

4 comentaris:

  1. Aquestos si que m'agraden, gràcies per les bones receptes que ens fas arribar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per estar sempre aquí, es molt agrait saber que algu li agrada el que fas!!! Un peto molt fort!!!

      Elimina
  2. Hola soc la Montse,jo vaig posar l'enllaç a l'entrada dels panadons.A mi també em va fer il.lusió que em fessis un comentari. Dels que vaig veure és el que vaig trobar més planer i entenedor.Felicitats pel teu bloc. Vas dir que també eres del Pla,de quin poble?.
    Salutacions.
    Montse.

    ResponElimina
  3. Hola,soc la Montse i estic dins la Coral de Torregrossa. Quan vam celebrar el 25 aniversari vam fer una petita excursió entre d'altres coses, i vam anar a la Casa Canal a Mollerussa i desprès vam anar a veure l'Estany d'Ivars.Ens va agradar molt.
    He vist al teu blog la recepta de la melmelada de grosella,tinc una amiga que em va dir la recepta per fer-n'hi de maduixa.Tot l'hivern que en faig i és fàcil de fer i molt bona!!!
    Una abraçada.

    ResponElimina