Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimarts, 5 de febrer del 2013

POLLASTRE AMB GAMBES



Avui us deixo un dels segons plats que vaig fer el dia de Nadal. Va agradar molt, tant que ningú de taula va recorda a fer-li una fotografia al plat!!! Sort que va sobrar i dos dies després li vaig fer la foto!! Aquest es un d’aquells plats que millora d’un dia per l’altre, els gustos es barregen i es tot una delícia!!!

Ingredients: (per a 4 persones)

¼ de pollastre per persona (sempre trio la part de la cuixa)
12 gambes
½ pot de tomata natural feta a casa
1 ceba
1 vas de conyac
caldo de pollastre
1 ramet d’herbes aromàtiques
oli
sal
Per la picada:
3 llesquetes de pa torrat
2 grans d’all
unes quantes ametlles
unes quantes avellanes
un grapadet de pinyons
1 ramet de julivert

1.En una cassola posarem un bon raig d’oli d’oliva i marcarem el pollastre fins que sigui ben ros i el reservem. En el mateix oli també marcarem les gambes i també les reservarem juntament amb el pollastre.

2.Tallarem la ceba a juliana. En el mateix oli de marcar el pollastre i les gambes confitarem la ceba a foc suau, quan sigui cuita i tirarem la tomata i el ramet d’herbes i deixarem coure uns 6-7 minuts.

3.Incorporarem el pollastre al sofregit i tirarem per sobre el vas de conyac tot seguit i posarem flama per sobre per a flamejar-ho. Tingueu sempre una tapa a ma per si el foc es descontrola i sobretot en aquest pas apagueu l’extractor de fums!!!

4.Quant s’acabi la flama i tirarem caldo de pollastre fins a cobrir i ho rectificarem de sal, abaixarem el foc i ho deixarem fen xup xup uns 30 minuts mes o menys.

5.En aquesta estona morta anirem preparant la picada, posarem tots els ingredients dins el vas de la batedora elèctrica afegint un culet del caldo del pollastre i ho triturarem tot molt be.

6.Passat els 30 minuts el pollastre ha d’estar tendre, hi afegirem la picada li donarem unes voltes per a que quedi tot barrejat i ho taparem uns 10 minuts mes.

7.Passat 10 minuts posarem les gambes, afegirem si convé una mica més de caldo hi deixarem acabar de fer uns 10 minuts més. Apagarem el foc i deixarem que reposi fins l’endemà.


Bon profit a tots!!!

4 comentaris:

  1. MMMMmmm....quin mar i muntanya!!! És una combinació tan bona........
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Un clàssic de clàssics!! ideal pel dia de Nadal!
    No m'estranya que no us recordessiu de les fotos tenint aquest plat davant...jeje!
    ptns!!

    ResponElimina
  3. El ramat d'herbes quines són?
    Les poses a trossos grans? Les treus a mig fer?

    ResponElimina
  4. Els compro ja fets pero i pots tirar el format d'herba que tinguis per casa, llorer, romaní... O en pols o en branca i li deixo tota la cocció

    ResponElimina