Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dijous, 15 de març del 2012

ALL I OLI o MAIONESA

                             
A casa l’all i oli ens agrada bastant i sobretot amb la carn de corder o la fideuà. Avui en dia casi be tothom te un batedora elèctrica a casa i doncs encara ho tenim mes fàcil per a fer-ho, ja que abans les nostres avies si volien all i oli  ho havien de fer si o si amb la ma de morter. A casa sempre la fa el Xavier es una cosa fàcil que se li dona molt be, sempre li queda perfecta i perquè no dir-ho a ell també li dona satisfacció de fer-ho! Jo mai l’havia fet perquè pensava vet a saber que, així que la deixo aquí per si algú alguna vegada es troba com hem vaig trobar jo, així sabrà que es molt i molt fàcil!

Ingredients:

250ml d’oli (aquí va a gustos, nosaltres utilitzem d’oliva, però si el voleu mes suau de gira-sol)
1 ou
2 grans d’all
1 cullerada sopera de vinagre de vi
1 polsim de sal

1.Aixó es molt fàcil. En el vas de la batedora hi posem l’ou els dos grans d’all pelats i a trossets, la cullerada de vinagre, l’oli i la sal. Posarem la batedora a dins i el recolzarem al fons, la posarem en funcionament sense moure-la del fons, deixarem que vagui emulsionant, triga una estona però veurem que poc a poc es fa l’all i oli i l’oli es fusiona, podrem començar a moure suaument la batedora de sobre cap a sota quan a la capa de sobre i quedi menys d’un dit d’oli, això si suaument sinó se’ns tallaria. Un cop esta tot fusionat veureu que ens queda una pasta espessa i amb una bona textura. Voilá ja tenim l’all i oli fet!!

2.Si la vostra batedora te per escollir velocitat la poseu a mitja potencia.

3.I si li trèiem els alls tenim una bona maionesa per acompanyar o per a elaborar qualsevol plat.

Bon profit a tots!

2 comentaris:

  1. com quasi sempre, jo soc la primera en comentat. Molt bé la recepta, però a l'estiu a casa la fem amb llet!!!!! si si amb llet, ja t'explicarè la recepta i podras afegir una varietat a la recepta de maionesa o all i oli.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Tu ets la fan numero 1!!! n'he sentit a parlar de la maionesa feta amb llet pero mai n'he fet aixi que hem passes com es fa i aixi el Xavi tindra una nova cosa a fer!!
    Gracies wapa!

    ResponElimina