Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimecres, 21 de març del 2012

BUNYOLS DE VENT


                        
Ahir a casa vam menjar bunyols i quan dic bunyols es una plata sencera!! La majoria molt be sabreu que els bunyols son un dolç típic de la quaresma, son els dolços típics de sempre i que sembla que amb els anys la gent els oblida una mica, si mes no, a les pastisseries ja no se’n veuen com anys enrere. El bunyol es molt fàcil de fer i amb casi be els mateixos ingredients i les mateixes quantitats que les lioneses (pasta choux) així que espero que us animeu a fer-ne a casa.

Ingredients:

125ml de llet
50gr de mantega
5gr de sucre
La pell de mitja llimona
70gr de farina
3ous
Anís
Un polsim de sal
Oli de gira-sol
Sucre per enfarinar

1.Pesar i tamisar la farina.

2.En una caço posar la llet, la mantega, el sucre, la pell de la llimona i la sal, esperar a que bulli, baixarem el foc i traurem la pell de la llimona, tirarem la farina de cop i barrejarem amb força i fins que es desenganxi dels costats de la caço, un cop passi això ho traurem del foc i deixarem refredar uns 5 minuts.

3.Anirem integrant els ous d’un en un, fins que el primer no sigui ben integrat no hi tirarem el segon, quan tinguem els ous ben integrats, hi tirarem un bon rajolí d’anís i la pasta ja estarà llesta. Contra mes treballada sigui aquesta pasta els bunyols sortiran millor ja veureu perquè.

4.En una olla posar abundant oli de gira-sol i el posem a escalfar a mitja potencia uns 150ºC, quan sigui calent amb una cullereta i anem tirant petites porcions de la pasta, si la pasta ha estat ben treballada aquí ens en donarem compte perquè els bunyols giraran sols quan siguin cuits d’un costat!! Si no es així els ajudem amb una cullera i llestos.

5.Quan siguin daurats els trèiem amb una escumadora sobre paper de cuina uns segons per a que perdin l’excés d’oli i seguidament i amb compte els enfarinem amb sucre.

6.Els posarem en una plata i els deixarem refredar. Llestos per menjar!!

Bon profit a tots!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada