Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dijous, 8 de març del 2012

MUFFINS DE POMA




Avui toca un dolç típic del Regne Unit. Els muffins son molt semblants a les magdalenes una de les seves diferencies es la textura, els muffins sempre es una mica mes espès que les magdalenes ja que la massa es mes tupída. Aquests muffins d’avui tenen una peculiaritat, com que son fets amb poma li dones una melositat a la massa diferent. Us animo a fer-los ja que aquest dolç es fàcil de fer i amb un gust que no es pot comparar amb els industrials, boníssims!!

Ingredients: Per 12-14 muffins

250gr de poma pelada i sense cor
Unes lamines de poma per decorar
240gr de farina
1 ou
120gr de sucre
1 cullerada de postres de sucre de vainilla (optatiu)
Una mica de suc de llimona
2 cullerades de postres de llevat
½ cullerada de postres de bicarbonat
80ml d'oli
2 iogurts naturals
Capsules de paper o de silicona

1.Rentar, pelar i tallar la poma a trossets petitets, de 1cmx1cm aproximadament i ruixar-les amb una mica de suc de llimona. Jo aquest pas el vaig suprimir perquè no tenia llimona i va sortir igual de bo, ja que la llimona nomes serveix per a que la poma no s’oxidi.

2.Barrejar la farina, el llevat i el bicarbonat.

3.Batre l'ou amb els dos sucres, afegirem l'oli, els iogurts i la poma a dauets. Quan ho tinguem tot ben integrat i unirem la barreja de la farina tamisada, aquí ja us dic nomes unirem, no ens interessa que la massa agafi molt aire.

4.Ara agafarem les capsules i les posarem dins un motlle especial per muffins, però si no en teniu com es el meu cas, posarem les capsules dins unes flameres d’alumini de les d’usar i tirar, les omplirem fins a ½ dit de la vora i les posarem uns 30 minuts a la nevera.

5. Pre-escalfar el forn a 240ºC i just abans de posar les flameres amb els muffins el baixarem a 210ºC.

6.Treure les flameres de la nevera i just abans de posar-los al forn i posarem dos lamines de poma a cada muffin, jo com que no tenia mes poma vaig tirar una mica de sucre sobre de cada capsula, i les posarem al forn ja escalfat com hem dit anteriorment uns 20-25 minuts, ja ho sabeu cada forn es diferent i tothom es coneix el seu!

7.Sabreu que estan llestos perquè de sobre estaran ben dauradets, no obrir la porta sinó, no pujaran gens. Aquesta massa ja veureu que no puja gaire, però puja. Si teniu dubte de si estan fets passats els 25 minuts punxeu-ne un amb un escuradents, si surt net ja estan llestos, abans de treure’ls els deixarem dos minuts dins el forn amb la porta oberta.

8.Quan els retirem del forn deixem refredar 5 minuts les flameres i llavors haurem de treure els muffins de dins les flameres sinó suarien i quedarien molls.

9.Deixem refredar del tot i a menjar, ja veureu que no duren gaire!

Bon profit a tots!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada