Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 22 d’abril del 2012

PA DE SANT JORDI




Avui nomes us deixo un petit escrit amb la rondalla de sant Jordi i així felicitar a tots els Jordis, Per cert aquest pa es una delícia us animo a que el feu!

Hi havia una vegada, en un petit poble, un rei, una reina i una princesa. A prop d´aquest poble vivia un drac dins una cova d´una muntanya. El drac era negre, gros i lleig. Cada dia el drac es menjava una persona del poble. Aixó era terrible! Totes les persones del poble estaven espantades. No hi havia ningú prou valent per matar el drac.
Un dia, el drac volia menjar-se la princesa. El drac va agafar la princesa i la va portar a dins la seva cova. El rei i la reina estaven molt tristos. Però, aquest mateix dia, va arribar al poble, un bon cavaller. Era un home valent i muntava un cavall blanc. era Sant Jordi. Quan sant Jordi va escoltar els plors del rei i de la reina, va dir: "JO mataré el drac!"
El bon cavaller Sant Jordi va anar amb el seu cavall blanc fins a la cova. Després va entrar a dins i amb la seva llança va matar el drac.
La sang del drac va caure al terra de la cova. Va néixer un roser de la sang del drac. Va sortir una rosa vermella d´aquell roser. Sant Jordi va regalar la rosa vermell en senyal del seu amor a la bella princesa.

Ingredients:

400gr de farina de força
200ml d’aigua
5 gr de sal
Un sobre de llevat instantani de panaderia ( Ull!!!!!! Aquest llevat no es el Royal que tots coneixem, es com el fresc però liofilitzat)
100gr de formatge parmesà
50 gr de nous
80 gr de sobrassada de Mallorca

1.Rallem el formatge i el reservem. Trenquem les nous i les esmicolem ben petites i també les reservem.

2.En un bol posem la farina, el sobre de llevat i l’aigua i ens posem a treballar la masa, als 2 minuts i tirem la sal. La masa ha de quedar lligada trigarem uns 10 minuts així que paciència. Si no es lliga posarem una mica mes de farina i si la massa ens queda massa forta i tirarem una cullerada d’aigua. La taparem i la feixarem reposar uns ¾ d’hora.

3.Passat aquest temps la partirem en dos, una de les parts ha de ser una mica mes gran que l’altra.

4.A la part de la massa mes gran i tirarem les nous trossejades i el formatge ratllat i la treballarem per a que tot quedi ben integrat. Dividirem la masa en 5 parts iguales.

5.Amb la part mes petita i tirarem la sobrassada i la treballarem, aquesta ens costarà una mica i pot ser que la massa es torni enganxifosa, si es així i tirarem una mica mes de farina fins que quedi al punt. Dividirem la masa en 4 parts iguales.

6.En un motlle de plum cake, el meu de silicona, el posarem de costat i posarem una de les parts del formatge i farem que ocupi tot el lateral, ara amb una part de les de sobrassada l’estirarem i la posarem sobre de la part del formatge i així consecutivament fins acabar amb les mases començarem amb la de formatge i també acabarem amb aquesta així aconseguirem la senyera catalana.

7.Ho taparem amb un drap de coto i ho deixarem llevar uns 20 minuts.

8.Pre escalfarem el forn a 180ºC i quan sigui calent i posarem el pa i el deixarem coure uns 45 minuts ho fins que sigui dauradet per sobre.

9.El traiem del forn i el desemmotllem  tot seguit el posarem sobre una reixa per que sui i no s’estovi el pa.

10.El deixarem refredar i ja el podrem degustar.

Bon profit a tots!!!

1 comentari:

  1. avui pa,demà ?????. Bé, el pa, segur que sí que m'agrada. Gracies per les teves maravelloses receptes.

    ResponElimina