Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dijous, 12 d’abril del 2012

RISOTTO DE CAMAGROCS I GAMBES


                         
 Molts de vosaltres sabreu que els arrossos no son el meu fort, però be he descobert els risottos i us asseguro que això si que se’m dona be!!:)))) Serà perquè son tan fàcils de fer que inclús un nen petit els podria fer, doncs segur que si. La Sandra una companya de feina l’altre dia m’explicava com el feia ella amb pollastre, doncs be jo volia prova’l amb bolets i li vaig fer uns petits canvis.Amb aquesta recepta participo a la recepta del 15 del mes d'abril de els fogons de la bordeta i xocolata desfeta.

Ingredients: (per a 2 persones)

180gr d’arròs
20gr de camagrocs deshidratats
100gr de ceba
2 alls
30gr de mantega
100ml de vi blanc
200ml de llet
200ml de l’aigua d’hidratar els bolets
200-250ml de caldo de verdures
20 gambes pelades petites
80gr de formatge parmesà
Oli d’oliva
Sal
Pebre

1.Hidratar els camagrocs amb 400ml d’aigua la nit abans.

2.Retirem els camagrocs de l’aigua i els reservem, també reservarem TOTA l’aigua. Preparar el caldo de verdures, jo en aquest cas 250 ml d’aigua amb mitja pastilla de caldo. Quan sigui fet el caldo ho afegirem els 200ml d’aigua dels bolets i ho abaixarem al mínim.

3.Tallarem la ceba molt menuda i la posarem en una paella amb oli d’oliva a foc mig, quan haguí canviat el color, afegirem els alls rallats donarem unes voltes i afegirem els camagrocs ara deixarem que tot agafi una mica de color i que es facin els bolets, posarem les gambes pelades i li donarem unes voltes mes, afegirem sal i pebre.

4.Ara es el moment on el risotto començarà a agafar cos. Posarem l’arròs i li donarem voltes duran un minut, veureu que l’arròs es torna com brillant, afegim el vi i li donem voltes fins que redueixi, afegirem la llet amb 3 o 4 vegades i li anirem donant mes voltes. Aquí tota l’estona costa en afegir el líquid fins que el que em tirat primer l’arròs no se la begut. Quin tinguem tota la llet posada hi començarem a tirar el caldo de verdures i bolets de cullerot en cullerot  i fins que no sa begut el primer no tirarem el segon, això si tota l’estona hem d’anar donant voltes a l’arròs així que es possible que quedem una mica marejats, jejejejeje!!

5.L’arròs s’ha d’anar controlant per si esta cuit, si se’ns acaba l’aigua i encara no es cuit li tiraríem una mica mes d’aigua de la que ens a quedat dels bolets.

6.Si ja es cuit li tirarem el formatge parmesà per sobre i li donarem voltes per a que es barregi tot, quan sigui barrejat li tirarem la mantega deixarem que es desfasi li donarem mes voltes i ja estarà llest per servir.

7.Opcionalment hi podeu posar julivert quan hi tireu les gambes tot i que no es obligatori jo ho vaig fer.

Bon profit a tots!!

10 comentaris:

  1. No són tan fàcils, eh? Que n'he provat alguns amb els que es podren fer parets! jajajaj això vol dir que hi tens mà, no et treguis mèrits... que té una pinta fantàstica!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ufff gracies per aquest comentari tan alagador!!!

    ResponElimina
  3. Desprès de veure unes quantes receptes de rissoto... m'haure d'animar a fer-ne; però jo no els trobo tan fàcils.
    T'ha quedat perfecte:
    petons

    ResponElimina
  4. Uns ingredients perfectes per un rissotto ! m´encanta així de sencill.. petons, i bon diumenge.

    ResponElimina
  5. Ha de ser bonissim, el provarem!

    Joan & Maria

    ResponElimina
  6. No pensava pas que el risotto tingues tan exit!! Jo desde que el vaig fer li tinc un carinyo especial! sera perque aquests camagrocs es van assecar a casa amb molta cura i una mica d'impaciencia!! En fi si el probeu de segur que us agradara molt!

    ResponElimina
  7. Jo a alguns arrossos encara els he d'agafar el truc, perquè tela! haha! A tu t'ha quedat de luxe aquest amb camagrocs i gambetes, naym, nyam!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  8. Jo també estic "experimentant" amb els risottos, aixi que moltes gracies per la vostra recepta! Petons

    ResponElimina
  9. Ei! jo també he fet un risotto de camagrocs!!

    ResponElimina
  10. Ha de ser boníssim! la combinació de gambes i camagrocs molt encertada!
    petonets

    ResponElimina