Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimecres, 25 de juliol del 2012

TARTA DE SANTIAGO



Amb aquesta recepta voldria felicitar a tots els Jaumes, Santiagos, Jacobs, Diegos i Yagos.
La veritat que aquesta tipus de tarta l’havia provat un parell de cops i mai li havia trobat el que, al final la vaig provar de fer a casa perquè al Xavier si que li agrada i la veritat que em va sorprendre. No se si serà perquè les altres eren industrials o que però el gust d’aquesta tarta feta a casa canvia radicalment. Us asseguro que serà una de les mes fetes a partir d’ara.

Ingredients:

300gr de farina d’ametlla crua
300gr de sucre
6 ous
La ratlladura de mitja llimona
½ culleradeta de postres de canella
Sucre en pols per fer la creu

1.En un bol barregem la farina d’ametlla amb el sucre, la canella i la pell de la llimona, tot seguit hi afegirem els ous batuts i ho anirem barrejant amb una llengua de silicona fins que sigui una pasta homogènia.

2.Untarem un motlle de base extraíble amb una mica de mantega i pres calfarem el forn a 180ºC opció dalt i baix.

3.Quan el forn sigui calent tirarem la barreja dins el motlle i ho posarem dins el forn uns 30 minuts o fins que al punxar-lo amb un escuradents surti net.

4.El deixarem refredar i el desmollarem.

5.Abans de servir ens farem amb una creu de Santiago i espolvorejarem amb sucre en pols per a fer la creu.

1 comentari:

  1. És un dels pastissos que sempre dic que l'he de fer i no el faig. A veure si em decideixo!!!
    Per cert....com has fet la creu de Santiago???
    Salut!!!
    Olga

    ResponElimina