Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 25 de novembre del 2012

FIDEUÀ DE PEIX

 
Aquest el plat estrella de casa!! Porta una miqueta de feina però es que es tan bo!!! En fi crec que la fideuà no necessita mes paraules que aquestes!

Ingredients: (per a 2 persones)

200gr de fideu de cabell d’Angel
1 ceba mitjana
6-7c/s de tomata natural
anelles de calamar
1 tros de pota
xipirons
1 sèpia petita
alguna rossellona
4 gambes
1/2 litre de caldo de peix
oli

1.Primer netejarem el peix i el tallarem a trossets petits, ho reservarem juntament amb les gambes i les rossellones. Pelarem tallarem i picarem la ceba i també la reservarem.

2.En la paella que decidim fer la fideuà i posarem un rajolí d'oli i quan sigui calent fregirem els fideus en 3 tandes. Els anirem remenant contínuament per a que no es cremin, quan siguin dauradets els traurem i farem l'altra tanda afegint un altre rajolí d'oli i així fins que tinguem tots els fideus ben torradets, els reservarem en un bol.

3.A la mateixa paella i posarem un rajolí d'oli i marcarem les gambes, quan siguin semi cuites les trèiem i les reservem.

4.Ara posem un raig d'oli abundant i posarem la ceba picada i la daurarem a poc a poc, quan la ceba sigui cuita i tirarem el potet de tomata natural i deixarem que es sofregeixi tot junt a foc molt suau, fins que tinguem un bon sofregit fet.

5.Afegirem tot el peix i les rossellones apujarem el foc i ho deixarem coure uns 10 minuts aproximadament fins que el peix hagi perdut la seva aigua i s’hagi cuit i sigui ben tendre. Posarem els fideus ho barrejarem una mica i afegirem el caldo calent. Posarem les gambes per sobre i ho deixarem a foc mitjà fins que s'hagi begut tot el caldo, al final de la cocció abaixeu una mica el foc i veureu la màgia de la fideuà, els fideus es planten!!!!

6.Quan no quedi gens de caldo aproximadament 8 minuts o així apagarem el foc esperarem uns 5 minuts i ja esta llest per a menjar.


Bon profit a tots!!!

3 comentaris:

  1. Tens un detallet al meu blog!!!
    http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2012/11/nou-premi.html

    ResponElimina
  2. La fideuà és un dels nostres plats preferits!!!! A casa ens agrada moltíssim!!!
    Només de veure la foto m'han agafat ganes de menjar-ne......
    Salut!
    Olga

    ResponElimina