Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 11 de novembre de 2012

PATÉ DE BOLETS




Aquest mes els nois de els fogons de la bordeta i xocolata desfeta ens han fet una gran proposta: Els Bolets!!!! Feia uns quants mesos que hem rondava l’idea de fer paté per les festes de nadal i be ara m’han donat l’ocasió especial per a poder elaborar un paté diferent per a les festes. Just després de provar-lo a casa ja m’han reptat per a que el fes amb pebres i com que va quedar tan bo ja he fet paté de dos maneres diferents i de segur que no serà l’ultima… Nomes cal dir-vos que es un paté de gust molt suau amb un aroma de bolets deliciós!!

Ingredients: (per a 4 flameres individuals)

300gr de fetges de pollastre nets i sense cors
40gr de bolets deshidratats (jo aquest cas he utilitzat ceps perquè en tenia un potet) però utilitzeu els que tingueu a ma o una barreja de bolets això ja va al vostre gust
25gr de mantega
15ml d’oli d’oliva
50gr de ceba
50gr de beicon
150ml de nata per cuinar
Farigola
3c/s de vi
2c/s de conyac
2c/s de l’aigua dels bolets
Sal

Per la gelatina:

150ml de l’aigua dels bolets
50ml d’aigua
6c/p de melmelada de préssec
1 ½ fulles de gelatina neutra
Pebre en grans i fulletes de romero

1.Posar a hidratar els bolets amb 200ml d’aigua. Posar a macerar els fetges amb la meitat de llet i meitat de conyac.
2.Picar la ceba i coure-la en una paella en una mica d’oli, quan sigui una transparent posarem una rameta de farigola i els bolets ja hidratats i coure tot junt una estoneta. Retirarem del foc ho reservem treien la rama de farigola.
3.Posar la mantega a desfer a la mateixa paella i posarem els fetges i el beicon a trossos i courem uns 4 minuts per que quedin cuits però no secs, afegirem el vi, el conyac i la mica d’aigua dels bolets, ho deixarem reduir una mica els licors i tot seguit afegirem la mescla de la ceba i els bolets ho integrarem uns 2 minuts, ho rectificarem de sal per que quedi al punt i ho retirarem del foc.
4.Deixarem refredar una mica, i ho triturarem tot amb la batedora elèctrica molt be per que quedi molt fi, afegirem la nata i ho continuarem triturant per que s’integri tot be.
5.Ho passarem en terrines i ho deixarem ala nevera mentre preparem la gelatina.
6.Hidratarem la gelatina amb aigua freda. Farem bullir l’aigua dels bolets i l’aigua i quan arrenqui el bull retirarem del foc i posarem la gelatina ja hidratada i la desfarem ben be. Afegirem la melmelada i la desfarem molt be a l’aigua.
7.Treurem les terrines de paté de la nevera hi posarem per sobre amb molta cura la gelatina i per decorar tirarem uns grans de pebre i les fulles de romero.
8.Ho deixarem reposar mínim un dia per a que s’amalgamin els gustos i ja estarà llest per a degustar.

9.Aquest paté es pot congelar amb tranquil·litat ja que d’aquesta manera fet així el  podem treure en varies vegades i degustar-lo en diferents ocasions.


Bon profit a tots!!!

6 comentaris:

  1. Quina recepta més original!! a casa ens encanta anar a buscar bolets, ja ho provaré!

    ResponElimina
  2. Mmmmmm......bona idea per Nadal!!!
    Gràcies!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. molt original! deu ser ben bona, l'apunto! Ja tens nova seguidora, un petó!

    ResponElimina
  4. Bonísim el paté, a mi els bolets m'encanten!!

    petons

    ResponElimina
  5. Guau! M'has deixat sense paraules, ha de ser una delícia!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Ostres què bo!! però hauria de dir que no porta fetgets de pollastre...

    ResponElimina