Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimarts, 20 de novembre del 2012

MOUSSE DE CASTANYA




Quan arriba la tardor amb ella arriben tots els fruits típics com les castanyes, taronges, caquis, codonys, carabasses… Aquest any la castanyada la vam celebrar a casa d’uns amics per fer la inauguració oficial del seu piset i jo em vaig encarregar dels postres! Vaig estar donant moltes voltes al tema perquè volia fer alguna cosa de tardor i al final com que feia poc avia fet una mousse i em va sortir molt be vaig decidir de fer-ne una amb castanya! No som a la castanyada?? Doncs a menjar castanyes!! Per fer-ho una mica mes de castanyada el pa de pessic de la base va ser aromatitzat amb moscatell, ara si no voleu tanta feina, podeu fer la base de galetes de tota la vida i llestos!

Ingredients: (per 8 vasets individuals)
Pel puré de castanyes:
300gr de castanyes
Llet+ 60ml
15gr de mantega

Per la mousse:
3 ous
100gr de sucre
250ml de nata muntada
1 ½ dit de moscatell o ratafia o el licor que vulgueu
2 fulles de gelatina

Per la cobertura:
100gr de nata
100gr de xocolata
30gr de mantega

Per la base:
2ous
50gr de sucre
50gr de farina
15gr de mantega
2c/s de llet
1 ½ dit de moscatell
1c/p de llevat

1.Barrejarem tots els ingredients de la base amb unes barilles i quan sigui esponjós ho posarem en un motlle apte per microones i una miqueta mes gran que el motlle on farem la mousse, i ho courem a 700W uns 5 minuts. Deixarem refredar.

2.Per fer el puré de castanya, els farem un tall a totes les castanyes i les bullirem 15 minuts amb la closca i tot, passat aquest temps les retirem del foc i amb paciència les pelem (les dues pells) i nomes deixarem la carn de la castanya. Quan tinguem totes les castanyes pelades les posarem un altre cop al caço, les cobrirem de llet i les deixarem a foc mig fins que s’aguïn begut tota la llet. De tant en tant les anem remenant.
Quan ja no tinguin llet i siguin toves les triturem, afegim la mantega i els 60ml de llet ho unim tot i ja tenim llest el puré de castanya.

3.Hidratarem les fulles de gelatina amb una mica d’aigua freda. Batrem les iemes dels ous amb el sucre fins que blanquegin. Incorporarem el puré de castanya. Muntarem la nata a punt fort i li incorporarem. Escalfarem el licor al microones fins que bulli i un cop calent hi afegirem les fulles ja hidratades i escorregudes i farem que es desfacin. Incorporarem el licor amb molta cura a la crema de la nata amb moviments suaus i amb molta cura de que no baixin. Muntarem les clares dels ous a punt de neu i les incorporarem amb moviments molts suaus a la mescla anterior.

4.Ara es el moment de muntar la mousse. A la base i posarem la placa de moscatell que hem fet al principi, tot seguit repartirem la mousse de castanya que acabem de fer entre els 8 vasets i ho posarem a la nevera fins que hagi quallat. Jo les vaig fer a la nit i les vaig deixar fins al dia següent al mati a que quallessin.

5.El dia següent al mati fem la cobertura de xocolata. Posem la xocolata i la mantega en un bol i a trossos i ho desfarem al microones amb intervals d’1 minut per evitar que es cremi la xocolata. Cada minut que passi ho mourem per a veure si es desfeta, quan la xocolata sigui completament desfeta afegirem la nata i la incorporarem be.

6.Justament quan tinguem la cobertura feta la tirarem amb molta cura sobre la mousse i deixarem que refredi, per decorar he posat ametlla amb granet però cadascú pot posar el que vulgui.

7.Espero que us hagi agradat, tot i que sembla que porta molta feina amb una mitja horeta o tenim fet. Espero que us hi animeu perquè va ser molt bona!!



Bon profit a tots!!!


3 comentaris:

  1. Toooooomaaaaaa castanya!!!! Quina mousse més xula!!!....i lo bona que ha de ser!!!
    Salut,
    Olga

    ResponElimina
  2. S'ha d'aprofitar el joc que donen les castanyes,i tu ho has fet molt bé aquí! petons!

    ResponElimina
  3. hummmmmmmmmm que bo ha d'estar aquest mousse, tens un bloc fantàstic per aquí ens quedem i et convidem a visitar el nostre http://elmagoylabruja.blogspot.com
    una abraçada

    ResponElimina