Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dilluns, 26 de març del 2012

CREMA DE CALÇOTS AMB ROMESCO



Dissabte vam fer una calçotada amb els companys, i de calçotaires podríem dir que no en som gaire, de 6 vam ser 3 els que en vam menjar i tot i fer els justos en van sobrar!! En fi que va ser una carnada amb 4 calçots jejeje!! Doncs be aquest que es van coure i van sobrar me’ls vaig endur pensant que d’una manera o altra els reciclaria i com que la primavera a portat els constipats a casa doncs s’han transformat amb una crema de calçot i romesco amb un gust de brasa que era ben be com si m’estesi menjant els calçots al mig del camp!!

Ingredients:

15 calçots cuits a la flama
250gr de patata ja pelada
4 cullerades soperes de salsa romesco
100ml de nata liquida
500ml d’aigua
Oli
Sal
Pebre

1.Pelarem els calçots, els i traurem les fulles verdes i el tallarem a trossos grossos. (ven be com si ens mengéssim el calçot). Pelarem i tallarem la patata a trossos ben petits.

2.En una olla i posarem un bon raig d’oli d’oliva i el posarem al foc quan sigui calent i tirarem la patata i la sofregirem una mica, quan sigui una miqueta tova al cap de 5 minuts i tirarem els calçots tallats a trossos li donarem unes voltes i tirarem l’aigua.

3.Deixarem bullir l’olla uns 15 minuts, o fins que la patata estigui feta.

4.Retirem l’olla del foc i ho passem tot per la batedora elèctrica fins que sigui molt fi.

5.Afeguim la crema de llet i rectifiquem amb sal i pebre i ho tornem a passar per la batedora.

6.Emplatarem amb la crema al plat i per sobre i tirarem romesco amb un biberó de cuina. A taula en deixarem mes per a qui en vulgui.

7.Si voleu fer la crema i teniu els calçots crus dons els netegeu, els i traieu la terra i les fulles i el sofregiu 5 minuts abans de posar la patata i després i poseu la patata i 5 minuts mes i la resta tot igual.

Bon profit a tots!!

2 comentaris:

  1. Ummm...molt interesant aquest plat. Tinc pendentes de fer les croquetes de calçot...però ara la crema també. Bona feina !

    ResponElimina
    Respostes
    1. El plat en si, no es res de l'altre mon, pero l'aroma que queda de la brasa es el que dona el toc especial al plat!

      Elimina